Frederik arbejder med strategisk rådgivning i byggeprojekter og med at forebygge de problemer, der kan opstå, når mange parter arbejder sammen for at bygge. Og så hjælper han naturligvis med at løse problemerne, hvis de først er opstået.

Frederik Keun-Rasmussen blev advokat for at kunne gøre en forskel. Og det gør han, når han rådgiver sine kunder om gennemførelse af deres byggeprojekter.

Forebygger og løser problemer

Frederik ser, at hans arbejde overordnet at det falder inden for to forskellige kategorier. Der er de projekter, han bliver inviteret ind på tidligt i processen. Der er han med til at forebygge de problemer, der kan opstå, når mange mennesker arbejder sammen på noget så komplekst som et byggeri. Og så er der de sager, hvor der desværre er nået at gå noget galt. Her er det Frederiks opgave at skabe klarhed og løse problemerne på den bedst mulige måde.

Vi skal bruge vores ressourcer rigtigt

”Det er fedt at være med til at sørge for, at vi styrer uden om problemerne. På den måde minimerer vi spild. Resultatet af færre og mindre konflikter er jo, at vi bruger vores ressourcer bedre. Det kan for eksempel være materialer eller tid. Jeg er meget optaget af, at vi bruger vores ressourcer rigtigt – både i vores virksomheder og på samfundsplan,” fortæller Frederik.

Frederik mener, at den vigtigste kompetence i hans arbejde er at kunne forstå komplekse sammenhænge. Mange sager handler om at forstå, hvorfor konkrete udfordringer er opstået på et byggeprojekt. Det kræver, at Frederik kan overskue og forstå en lang tidslinje med mange aktiviteter og detaljer. Når han har forståelsen og overblikket, kan han rådgive og hjælpe sin kunde med at træffe de bedste beslutninger, der får deres byggeprojekt tilbage på sporet.

Mening i fokus

For Frederik er det vigtigt, at der er mening i det, han arbejder med:

”Jeg begyndte på jurastudiet for at kunne gøre en forskel for andre med min rådgivning. Det er meningsfuldt for mig. Det har altid været vigtigt for mig at indgå i meningsfulde sammenhænge og bidrage til, at noget bliver bedre, end det var før. Og så synes jeg, at mødet mellem aftaler, regulering og den fysiske virkelighed er rigtig interessant,” fortæller Frederik.

Frederik har en del erfaring med en anden fysisk virkelighed end byggeri. Før han blev jurist, uddannede han sig nemlig til økologisk landmand, hvor han blandt andet arbejdede med malkekvæg og grøntsagsproduktion.