Peter sikrer fremdrift i sagerne og interesserer sig for sin kundes virkelighed.

Peter arbejder med både private og offentlige kunder, som han hjælper med alt fra udarbejdelse af aftaler til håndtering af voldgiftssager. For Peter er den vigtigste kompetence i hans arbejde at være nysgerrig – for med den kan han ofte sikre fremdrift, dialog og godt samarbejdsklima i en byggesag.

Interesse for mennesker kan bruges i juraen

Det lå ikke i kortene, at Peter skulle være advokat. Faktisk havde han planer om at læse psykologi, inden han endte på jurastudiet.

”Jeg er ikke en af dem, der har vidst, at de ville være advokater, siden de var børn. Men da jeg så startede på jura, fandt jeg hurtigt ud af, at jeg var havnet på den rette hylde,” fortæller Peter.

”Her kunne jeg overføre mine interesser for psykologi og mennesker til juraen på en mere praktisk måde. Juraen er jo reglerne, vi som mennesker skal opføre os efter. Men reglerne er ikke det sværeste. Det mest komplekse er, hvordan man navigerer i reglerne, og hvordan man bruger dem. Hvis du skal forstå reglerne, skal du nemlig forstå virkeligheden, og hvorfor mennesker handler, som de gør. Og det er spændende!”

Vigtigt at forstå projektet og kundens virkelighed

For Peter er det vigtigt at sætte sig ind i sin kundes virkelighed og at forstå håndværket og teknikken, der ligger bag kundens udfordringer. Det er udfordrende, fordi det ligger uden for det, man lærer på jurastudiet, men han kan godt lide at få ny viden, som han kan tage med sig videre i sit arbejde, og som kan gøre en forskel for kunderne.

Peter mærker særligt, at han gør en forskel for sine kunder, når han aflaster dem med deres konflikter:

”Det er givende at kunne fjerne unødige bekymringer fra min kunde, for eksempel når en konflikt fylder uhensigtsmæssigt meget for dem. Der er det fedt at aflaste kunden og bygge oven på deres viden om deres projekter. På den måde kan jeg gøre, hvad jeg gør bedst; finde den mest fordelagtige løsning i samarbejde med kunden for herefter at drive og eksekvere den juridiske del”.

Spottet i processpil

I 2017 deltog Peter i Molt Wengels processpil, hvor han repræsenterede og procederede for en offentlig bygherre i voldgiftsnævnet, og hvor hans hold vandt i kategorien ’bedste hold’. Kort derefter var vi så heldige at kunne ansætte Peter først som student, senere fuldmægtig og nu advokat.

Peter er ikke bare en dygtig advokat, han har også en veludviklet samvittighed. Han har fx tidligere arbejdet for Den Mobile Retshjælp i Aarhus, hvor han gav gratis rådgivning til mennesker, der havde brug for det.

”Mit fokus i rådgivningen er altid at mindske sandsynligheden for de – for alle parter – trælse og langvarige konflikter.”