En kollega sagde engang til Steffen, at hans simple løsning på en kompleks udfordring var mere end bare en god idé. Det er en rammende karakteristik af den løsningsorienterede advokat.

Steffen læste egentlig jura for at blive dommer. Men efter noget tid hos domstolene opfordrede kollegaerne ham i stedet til at blive advokat. For Steffens store drive gjorde ham uegnet til at sidde stille, mente de. I stedet skulle han ud at have jord under neglene og sparke til noget cement.

Det viste sig at være rigtigt set. Steffen kan lide teknik og praktik, og han knuselsker at finde løsninger. Den kombination får han i entrepriseretten.

På detektivarbejde
Steffen sammenligner jobbet som entrepriseadvokat med at være detektiv – især når det kommer til tvister. Hvorfor er byggeriet forsinket? Hvorfor er konstruktionen ved at falde sammen? Hvad er årsag til ekstraregningerne? Og han er vild med, at det er teknisk kompliceret at finde svar og kræver overblik over mange oplysninger.

Lige så meget som Steffen nyder at agere detektiv, lige så meget elsker han at finde løsninger. Helst simple løsninger på komplicerede problemer, som kunderne ikke havde forestillet sig kunne klares så enkelt. Noget der ifølge Steffen ofte sker i forsikringssager og i internationale sager, hvor der er mange kulturer og jurisdiktioner involveret.

Netop international entrepriseret er Steffens fokus i Molt Wengel.

”Når en kunde kommer med en udfordring, så spørger jeg altid, hvad vedkommende gerne vil opnå. Det tilfører ikke meget værdi at levere et notat på 20 sider, der ender med et 'måske' ."