MOWE-PORTRÆT

Vi gør en dyd ud af, at alle i huset har en god relation til hinanden

Selvom vi ikke længere kan sidde samlet omkring samme bord i frokoststuen, arbejder vi stadig på at skabe et kontor, hvor alle er i øjenhøjde og kender hinanden.

Anders Nørgaard Sørensen er 39 år, men har allerede fejret ti-årsjubilæum i Molt Wengel. I løbet af hans tid er antallet af kollegaer mangedoblet, men de nære relationer til kollegaerne er intakte. ”Da jeg begyndte i 2011, var Molt Wengel et lille, nærmest familiært firma med kun seks ansatte jurister, der kendte hinanden godt. Men vi havde store ambitioner om at blive Danmarks bedste og største entrepriseretskontor, så vi arbejdede på at finde vores retning henimod den ambition,” fortæller Anders.

Og det er gået stærkt siden: I dag er der mere end 50 ansatte i Molt Wengel, heraf 35 jurister. ”Nu bider vi skeer med de allerstørste konkurrenter på markedet. På den rejse har vi også fået en helt anden tilgang til, hvordan arbejds- og ledelsesstrukturen skal være hos os. Et ’klassisk’ advokatkontor er typisk meget hierarkisk opbygget. Det har vi gjort meget for at gøre op med. Vi har en fladere struktur, hvor blandt andet feedback i begge retninger er et væsentligt element i vores dagligdag. Og vi gør en dyd ud af, at alle i huset har en god relation til hinanden”, fortsætter Anders.

BIOGRAFI

Anders Nørgaard Sørensen
Advokat
39 år
To børn

Opgør med dogmer
Djøfere skifter i gennemsnit job hvert fjerde år, så at Anders allerede har været ti år i Molt Wengel er lidt atypisk. Men han sætter både pris på den familiære stemning og på arbejdskulturen, der lader plads til at være meget mere end bare arbejdshest. ”I Molt Wengel er der ikke nogen, der ønsker at arbejde 60-70 timer om ugen, for det er hverken effektivt eller bæredygtigt. Selvfølgelig kan der være spidsbelastningsperioder, og vi står altid til rådighed for vores kunder. Men vores udgangspunkt er en effektiv 4,5 dages arbejdsuge, hvor vi kan gå tidligt på weekend”, forklarer Anders og fortsætter:

”Vi har arbejdet på at nedbryde dogmet om, at gode advokater arbejder sindssygt mange timer. Vi har de seneste år haft stort fokus på at arbejde mere effektivt og reducere spildtid, blandt andet ved at arbejde efter pomodoro-teknikken. Så vi når det samme på kortere tid. Og så vil vi i øvrigt gerne holde på og passe på vores medarbejdere,” forklarer Anders.

Plads til familie og fritid
Den kortere arbejdsuge er med til at frigive mere tid til blandt andet familien. Anders uddyber: ”Den kortere og mere effektive arbejdstid giver flow og gør, at jeg synes endnu bedre om mit job, og så får jeg i øvrigt mere tid og rum til at gøre nogle af de andre ting, jeg gerne vil uden for arbejdet. Der er ingen i ledelsen, der har ambitioner om at arbejde 70 timer – og det forventer vi heller ikke af vores medarbejdere.”

Vi gør sjældent, som vi plejer
Når en virksomhed udvikler sig så hurtigt, som Molt Wengel har gjort, og når den udfordrer den gængse måde at køre et advokatkontor på, kræver det, at medarbejderne vil være med til at prøve nye ting af. ”Vi vil gerne gøre tingene anderledes, og det har bragt os til, hvor vi er i dag. Det er blandt andet det, der er fedt ved Molt Wengel. Vi tør gøre noget andet end vores kollegaer i branchen, og den tilgang skal man naturligvis være med på for at finde sig godt til rette,” fortæller Anders. ”Mange taler om at være omstillingsparate, men her er den altså god nok: Jeg tror, at vores positive udvikling blandt andet kommer af, at vi ikke bare sætter bilen i plejer-gear og kører derudad.”

Det passer Anders glimrende at teste nye ting af. Men fællesskabet har også været afgørende for, at han hænger ved: ”Det motiverer mig, når jeg lykkes med vores kunder og sager, men det er også en drivkraft, når jeg kan mærke det oprigtige fællesskab, vi har. Både socialt, men også at det ikke er ’mine’ eller ’dine’ kunder, men ’vores’ kunder. Det fællesskab er unikt,” fortæller Anders.

”Jeg tror, at vores positive udvikling blandt andet kommer af, at vi ikke bare sætter bilen i plejer-gear og kører derudad.”