MOWE-PORTRÆT
At jeg har kunnet holde ved kaffebaren skyldes, at Molt Wengel ikke er et hamsterhjul, hvor vi arbejder 70 timer om ugen. Jeg har haft baren ved siden af både job og familie, uden at bægeret er flydt over.
Peter har arbejdet i Molt Wengel siden 2015, hvor han blev ansat som studerende. Men han har været medejer at en kaffebar endnu længere. Og at begge ting har kunnet lade sig gøre – sidenhen krydret med en rolle som familiefar – skyldes et benhårdt fokus på arbejdsmetoder, der gør det muligt at også at finde energi og engagement til andre ting end advokatjobbet. ”Hos Molt Wengel har jeg lært at prioritere min tid og mit liv og at lave ting, der giver mening for mig. Kaffebaren giver netop det, og så handler det om at få den prioriteret”, fortæller Peter.
Meget mere end sort filter
Da Peter flyttede fra Nordjylland til København i 2011 for at begynde på jurastudiet, fik han øjnene op for, at kaffe var meget andet end sort filterkaffe og Nescafé. Han begyndte at interessere sig for kaffens smag og duft og købte sit første risteudstyr. Derfra gik det stærkt: Et studiejob udviklede sig til muligheden for at overtage en kaffebar, og i 2013 stod Peter pludselig som medejer sammen med kompagnonen Christian.
Peter Qvist Lessèl
Advokat
Medejer af CUB Coffee Bar
31 år
1 barn
Netværk over kaffebrygningen
Andre ville nok have valgt at lægge Karnov på hylden på det tidspunkt. Men gennem hele studietiden arbejdede Peter i kaffebaren og fik senere et studierelevant arbejde hos Advodan. I kaffebaren begyndte de to kompagnoner på et tidspunkt at holde kurser. ”En dag kommer en kollega fra Advodan ind og hilser os fra sin svigersøn Anders Vestergaard Buch, der havde været på kaffekursus. Jeg vidste, hvem han var, fordi vi havde læst noget på studiet af ham, så jeg googlede ham og sendte en ansøgning. En uge efter havde jeg job i Molt Wengel”, fortæller Peter.
Et skridt i den rigtige retning
For Peter er det dualiteten mellem kaffebaren og juraen, der giver energi. Baren har været hjemsted for flere fester i de yngre dage og siden for hjemmearbejde under coronanedlukninger. Og det er stadigvæk her, Peter går hen og tager en kop kaffe, hvis han har lidt ventetid mellem møder i København.
”Jeg kender ikke andre, der har sådan et projekt kørende ved siden af advokatjobbet. Jeg tror, at mange ville have skrottet det, hvis de skulle arbejde 50 timer om ugen. Men hos Molt Wengel er der fokus på balance i livet. Arbejdstiden holder sig omkring de 37 timer, og vi har en 4,5-dages arbejdsuge.”
At det er en arbejdsform, der kræver struktur og respekt for egen og andres tid er Peter meget bevidst om. Men han er også overbevist om, at det er et skridt i den rigtige retning. ”Jeg tror, at branchen går den vej. Man kan se tendenserne flere steder. Efter vi begyndte at køre med en kortere arbejdsuge, er andre hoppet med på vognen”, forklarer Peter og tilføjer: ”Jeg tror, det harmonerer meget godt med de yngre generationers mål. Mine venner er ikke drevet af at skulle eje et firma, men af at have plads til et liv ved siden af jobbet.”
Et socialt projekt
Peter har aldrig fortrudt valget om at holde fast i kaffeeventyret ved siden af advokatjobbet. ”Selvom har også har været hårdt af og til, så er det lykkedes, fordi jeg har lært at prioritere min tid og vælge de ting til, der betyder noget for mig. Det gør kaffebaren også. Den har mere været et socialt projekt end et profitabelt projekt. Under studetiden var det vores base. Det var her, vi drak kaffe og læste til eksamen. Og som tilflytter har det givet mig et netværk.”
”Jeg kan godt lide, at der er tid til familieliv og til at holde tidligt fri både til hverdag og især om fredagen. Som nybagt far drømmer jeg om at have overskud efter arbejde og holde fri i weekenden.”